OM FORLAGET

BATZER & CO er et forlag for kvalitetslitteratur med både klassikerudgivelser og spændende nye forfattere. BATZER & CO udgiver bøger med hjertet. LÆS MERE

KATALOG

Forside_2018-Katalog

Katalog 2017 Katalog 2018

VORES NYHEDER

 

VORES FORFATTERE

NYHED

Kalman ASTA forside 200 CPI-page-001

Jón Kalman Stefánsson:

Historien om Asta

Den 11. august udkommer islandske Jón Kalman Stefánssons nye roman Historien om Asta. I Historien om Asta følger vi Asta, hvis navn betyder kærlighed på islandsk, og netop kærligheden kommer til at skabe ravage gennem Astas liv. Historien fortælles dels set med hendes fars Sigvaldis øjne og dels gennem de breve Asta skriver.

“I det hele taget er den på sin vis bedrøvelige historie om Asta og hendes underskønne mors kamp med drifterne brolagt med spids humor og samfundsvinkler, der gør romanen til en af årets bedste fangster fra Nordatlanten. Læs Jón Kalman Stefánsson og bliv fortryllet af sproget og den skiftevis legesyge og alvorlige kærlighedshistorie.” – Weekendavisen

LÆS MERE!

 

NYHED

Neel Mukherjee:

De andres liv

I De andres liv møder vi familien Ghosh. På traditionel vis bor de tre generationer i samme hus, den aldrende patriark der har svært ved at slippe tøjlerne i familievirksomheden, de tre sønner som med vekslende interesse og dygtighed skal redde den gennem svære tider og arbejderuroligheder, og alle kvinderne som styrer det daglige liv og tjenestefolkene. Uden at familien har bemærket det er Supratik, et af børnebørnene, blevet involveret i ekstremistisk politisk aktivisme.

“Mesterværk" ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ –Jyllands-Posten

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – Kristeligt Dagblad

“en beretning om en slægt i frit fald." – Weekendavisen

LÆS MERE!

 

NYHED
Agualusa ALMEN TEORI forside 100 AKA copy

José Eduardo Agualusa: 

Almen teori om glemsel

Den aften Angola får sin uafhængighed murer Ludo sig inde i sin lejlighed og bliver der i de næste otteogtyve år. Hun dyrker grøntsager og fanger duer, brænder sine møbler og bøger for at overleve, og tilbringer tiden med at skrive sin historie på væggene i lejligheden. Lige så stille siver verden udenfor ind i Ludos liv gennem brudstykker fra radioen, naboernes stemmer, glimt af en mand som flygter fra sine forfølgere og en besked fastgjort til en dues ben. Beskeden handler om et stævnemøde med en smuk kvinde.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – Jyllands-Posten

“den er ikke bare læseværdig – den er et must-read." – Louise Andersen, Skriv for livet

LÆS MERE!

NYHEDMaria Parr Målmanden forside copy

Maria Parr:

Målmanden og havet

En ny fodboldtræner formørker den tolvårige Lena Lids målmandsliv. I nabohuset spekulerer Theo på hvordan han skal gøre indtryk på den nye pige i klassen. Og på havet jagter farfar de store fisk, uden at bekymre sig om at han er ved at blive gammel. Dette år må Lena, Theo og farfar kæmpe hårdt, både med sig selv og naturkræfterne. For hvad skal man gøre når alt er modvind og ingen forstår sig på det man virkelig kan? Man skal i hvert fald ikke give op. Som Lena Lid siger i pressede situationer: Nu må I saftsuseme vågne lidt op derude!

❤️❤️❤️❤️❤️ – Politiken

LÆS MERE!

 

 Sommerlæsning

Tarjei Vesaas:

Fuglene

Mattis, tusten eller tossen, er ham der ikke er som de andre, men som oplever verden på en intuitiv måde hvor alting får karakter af hemmelighedsfulde tegn. Han kan ikke passe et arbejde og bor sammen med sin søster, Hege, som forsørger dem ved at strikke trøjer.

»Så indfølende, så musikalsk, så munter, så hjerteskærende tragisk kan romankunst være. Læs, læs, læs Tarjei Vesaas’ ‘Fuglene’.« – Politiken ❤️❤️❤️❤️❤️❤️

LÆS MERE!

 

Sommerlæsning

 Judith Hermann:

Spøgelser, overalt

Judith Hermanns anden udgivelse, Spøgelser, overalt, består af syv fortællinger om relationer og uafsluttede regnskaber mellem mennesker der er, eller har været, følelsesmæssigt forbundet. Vi møder syv kvinder som ligner hinanden: de er i trediverne, storbymennesker som glider ind og ud af kærlighedsforhold og desperat forsøger at holde fast i noget i en verden hvor intet er sikkert. Kvinderne er næsten alle på rejse, og historierne foregår rundt omkring i Europa: Norge, Italien, Tjekkoslovakiet, Island. Titelnovellen finder sted på et motel i Nevada, USA.

❤️❤️❤️❤️❤️❤️ – Politiken

LÆS MERE!

 

Sommerlæsning

Kjell Westö Den svovlgule himmel

 Kjell Westö:

Den svovlgule himmel

Den svovlgule himmel strækker sig fra barndommens solblegede minder i 1960’erne til vores tids voksende mørke. Det er en mesterlig fortælling om hvordan kærlighed og venskab opstår og udvikles gennem livet, men også om hvordan vi præges af køn, klasse og tiden vi fødes ind i. En episk skildring af generationer og familiebånd, drømme og håb, en klassisk Westö-roman.

“Finske Kjell Westö har skrevet en fængslende og intens roman om store følelser. Om kærlighed, der bliver til venskab, og venskaber, der synker i grus.”
– Politiken ❤️❤️❤️❤️❤️

LÆS MERE!

SommerlæsningSkønhed er et sår

Eka Kurniawan:

Skønhed er et sår

Efter at have været død i 21 år, står den smukke prostituerede Dewi Ayu en dag op fra graven med et eftertrykkeligt brag for at tage hånd om familiens problemer.

Helt fra kolonistyrets sidste år har Dewi Ayu, hendes døtre, svigersønner og børnebørn kæmpet sig gennem det moderne Indonesiens voldsomme historie, med Japans invasion under anden verdenskrig, revolution og selvstændighed, massedrab på kommunister og årtier med diktatur. I et samfund domineret af mænd og magt, står Dewi Ayu og døtrene stædigt imod alt det livet byder dem af brutalitet og galskab, mord og magi, men de oplever også kærlighed og uventet venskab.

LÆS MERE!

Sommerlæsning

Ravatn-FUGLETRIBUNALET-fors

Agnes Ravatn:

Fugletribunalet

Tv-værten Allis Hagtorn forlader mand og job efter en offentlig skandale og begynder som hushjælp for Sigurd Bagge, en mand i fyrrerne. Hun skal servere tre måltider dagligt, holde haven og ellers lade ham være i fred. Allis går fra at være på alles læber til at være helt anonym. Først omfavner Allis den nye situation som en mulighed for at starte på ny. Men der går ikke lang tid før fascinationen af Sigurd Bagge dominerer hendes liv. Efterhånden som de kommer hinanden nærmere, bliver det afgørende spørgsmål: Hvem er Sigurd Bagge, og hvad vil han med Allis?

“Ravatn forstår at holde os naglet til pinebænken … et knaldgodt gys.” – Politiken ❤️❤️❤️❤️❤️

LÆS MERE!

PATRICK MODIANO

 

 

 

 

 

 

 

NOBELPRISMODTAGER SKRIVER BLÆNDENDE OM ERINDRINGER TÆRET AF GLEMSEL
“Så du ikke farer vild i kvarteret er med alle sine gåder og tråde tilbage i tiden en erindringsroman formet som en postmoderne krimi og i det hele taget très, très modianosk. Heldigvis. Det er en rigtig god bog. Som ikke slutter på sidste side. Eller når læseren lukker bogen."

– Jeppe Krogsgaard Christensen, Berlingske 5 stjerner

MESTERLIGT FORTALT
“Den mesterligt fortalte roman om at være detektiv i sit eget liv undersøger, hvordan fortidens skygger kommer til syne gennem erindringen. Selve krimigåden forbliver uforløst."
– Anny Skov Madsen, Litteratursiden

 

POLITIKEN: INTERVIEW MED JUDITH HERMANN

Judith Hermann

Judith Hermann

"Jeg var 19, da Muren faldt. Jeg gjorde intet for det og heller intet imod det. Muren faldt bare"
Judith Hermann forsvarer de ’passive helte’ i sine fortællinger. "Jeg er selv ængstelig og passiv", forklarer den tyske forfatter, der – modvilligt – er blevet en af sin generations vigtigste stemmer.
Forfatteren foreslår, at vi mødes på en iscafé på et af de lange sporvognsstræk, der fører fra Prenzlauer Allee frem til den nordøstlige Berlin-forstad Weissensee. Efterårssolen varmer så svagt, at vi har fletstolene ude på fortovet ganske for os selv.

LÆS MERE!

UDEN FOR TIDEN

 

 

Den lokale avis Paperboy har besøgt forlaget og skriver: "BATZER & CO er, udover at være det eneste forlag i Roskilde, også sit helt eget på nationalt plan. Det idealistiske, litterære foretagende insisterer på at udgive litteratur af højeste kvalitet – uanset om der er penge i det. Det er lidt som at gå på casino – eller måske snarere som at spille på heste. For i sidstnævnte scenarie er der i det mindste en vis sandsynlighed for, at spillerens viden og kundskaber over tid vil give pote, og hesten vil løbe den store gevinst hjem. I Arild Batzers verden i de bogforede lokaler på førstesalen i Ringstedgade 28, oven på det antikvariat, der engang var Roskilde Bogcafé, fungerer de løbende litterære satsninger på samme måde."

LÆS MERE! 

 

Jon Fosse

 

 

 

 

 

 

 

MINE BØGER ER MINE BØNNER. Interview med Jon Fosse i Kristeligt Dagblad december 2015.
"Statuen af Ludvig Holberg står stadig på Fisketorvet her i byen og skuer ud mod havnen og verden. Men i dag er det Jon Fosse, folk kigger efter i Bergen. For Jon Fosse er i mellemtiden blevet en af nutidens største norske dramatikere og forfattere. Hans værker er i nobelprisklassen og oversat til 40 sprog, og han giver efterhånden kun sjældent interview." LÆS MERE!

NORDISK RÅDS LITTERATURPRIS

jon-fosse-artikelHAN KAN OGSÅ
LÆSES OM 500 ÅR

Den forunderligt fortalte beretning om, hvordan man bør opføre sig over for sin næste, er skrevet, så den vil kunne læses af mennesker til alle tider. Hvornår har man sidst, og jublende, kunnet sige det om vinderen af Nordisk Råds Litteraturpris? LÆS MERE!

 

ESPEDAL OG KNAUSGÅRD PÅ LOUISIANA

Udkommer i dag på @BATZERCO, ovs. af Kim Lembek: Kalman Stefánssons nyeste roman er en på mange måder sørgmodig fortælling om ikke helt at passe ind i livet. Samtidig fuld af livskraft, humor og poesi. Og som altid forrygende velskrevet. https://t.co/6NKy5uemQQ

Tarjei Vesaas’ Fuglene er ren balsam for sjælen. Hver sætning er en nydelse i den danske nyoversættelse af Jannie Jensen og Arild Batzer. Tak til @BATZERCO for nyudgivelsen (sidste år). https://t.co/pKftBlvNUN

Standard 2/2000

At udgive bøger med hjertet

 
Politiken 

Litterær énmandshær ignorerer finanskrisen

Arild. Kenn Thomsen, DagbladetDet lille forlag Batzer & Co har blikket rettet mod både brede og smalle bøger.

LÆS MERE!

Weekendavisen, 5. januar 2009

Forlæggeren og hans guldæg