OM FORLAGET

BATZER & CO er et forlag for kvalitetslitteratur med både klassikerudgivelser og spændende nye forfattere. BATZER & CO udgiver bøger med hjertet. LÆS MERE

KATALOG

Forside_2018-Katalog

Katalog 2017 Katalog 2018

VORES NYHEDER

 

VORES FORFATTERE

MÅNEDENS TILBUD

 

Johan Harstad: Buzz Aldrin, hvor blev du af?

Året er 1999. Mattias lever et stille liv som gartner. Men en dag krakelerer idyllen. Gartneriet går konkurs. Kæresten gør det forbi. Og ikke længe efter befinder hovedpersonen sig om bord på et skib på vej til Færøerne, som lydmand i bandet Perkleiva. Mattias er fascineret af verdensrummet og på Færøerne  finder han sin egen måne, et øde sted hvor han kan gemme sig væk. Men først får han et regulært sammenbrud og bliver reddet af psykiateren Havstein som bor sammen med tre skrøbelige unge mennesker på en nedlagt fabrik langt udenfor alfarvej. Mattias forelsker sig i en af dem og langsomt begynder han på den lange vej tilbage til menneskene, til kærligheden, og til et helt almindeligt liv. Og rejsen tilbage går via en ekspedition til en Sydhavsø med de nye venner i en selvbygget båd.

FØR 300 kr.

NU 150 kr. KØB!

Johan Harstad - Buzz Aldrin hvor blev du af

NYHED

Joachim Førsund:

Ildværket

Sandra er fjorten år. Hendes mor er død, og nogen har bestemt at hun har brug for en ny familie. Hun bliver hentet af to fra kommunen som kører hende sydpå, ud over øerne. Sandra sidder på bagsædet og prøver at huske alt det hun ser udenfor: træer, heste, bakker, vejsving – så hun kan finde hjem igen. For derhjemme sidder Jostein, hendes stedfar. Han er lige så alene som hun er. Og derhjemme står de to røde kufferter, som Sandra pakkede efter at hendes mor kørte bilen ud i det sorte vand og det blev bestemt at hun skulle bo hos en plejefamilie.

Udkommer 5. oktober.

LÆS MERE!

NYHED

Jeg har endnu ikke set verden

Roskva Koritzinsky:

Jeg har endnu ikke set verden

HUN HAVDE HAFT MANGE KÆRESTER, men hun vidste ikke noget om kærlighed. Når hun gjorde et forhold forbi var det ikke fordi hun troede på noget bedre. For hende var forholdet bare en måde at få tiden til at gå på. EN UNG KVINDE skriver et kærestebrev til sin kæreste syv måneder efter hans død. I brevet ønsker hun at kunne se verden ligesom ham: med åbne øjne. 

“Koritzinskys novellesamling, der er nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris, punkterer alle illusioner – også kærlighedens. Den unge forfatter skærer ind til benet og præsenterer årets bedste novellesamling." – Litteratursiden

LÆS MERE!

NYHED

Tusvik I hans arme forside copy

Marit Tusvik: 

I hans arme

Sofia er treogtyve år. Hun har slået op med sin kæreste. Hun vil være fri. Så møder hun Frank. Han er femten år ældre end hende. En smuk mand, amerikaner, globetrotter, intellektuel. Ham kan jeg have det lidt sjovt med, tænker Sofia og forelsker sig pludseligt og inderligt. 

“Norske Marit Tusvik har skrevet en forrygende, uhyggelig roman. (-) Marit Tusviks sprog er virkelig fremragende. (–) Tusviks roman er en gribende skildring af, hvordan det kan lade sig gøre at blive fanget i et dysfunktionelt forhold.” – Information

LÆS MERE!

NYHED

Olafsdottir AR forside 100 copy

Auður Ava Ólafsdóttir:

Ar

Ar handler om Jonas Ebeneser, en mand i slutningen af fyrrerne som efter en traumatiserende skilsmisse beslutter at begå selvmord. Han afhænder sin virksomhed og rejser til et fjernt land som kort tid forinden har været skueplads for en heftig borgerkrig. I sin sparsomme bagage har Jonas medbragt en boremaskine, så han kan skrue en krog i loftet når han kommer frem.

“Den 60-årige Auður Ólafsdóttir behersker en prosa, der fører læserne direkte ned til eksistensens grundpiller." – Politiken ❤️❤️❤️❤️❤️

“Auður Ava Ólafsdóttirs nye sørgmodigt opbyggelige roman om at ville døden, men blive holdt fast af livet er med god grund indstillet til Nordisk Råds Litteraturpris. (–) “Ar” er noget så vidunderligt som en sorgfuld roman med en lykkelig slutning.” – Jyllands-Posten

LÆS MERE!

NYHED

Kalman ASTA forside 200 CPI-page-001

Jón Kalman Stefánsson:

Historien om Asta

Den 11. august udkommer islandske Jón Kalman Stefánssons nye roman Historien om Asta. I Historien om Asta følger vi Asta, hvis navn betyder kærlighed på islandsk, og netop kærligheden kommer til at skabe ravage gennem Astas liv. Historien fortælles dels set med hendes fars Sigvaldis øjne og dels gennem de breve Asta skriver.

“I det hele taget er den på sin vis bedrøvelige historie om Asta og hendes underskønne mors kamp med drifterne brolagt med spids humor og samfundsvinkler, der gør romanen til en af årets bedste fangster fra Nordatlanten. Læs Jón Kalman Stefánsson og bliv fortryllet af sproget og den skiftevis legesyge og alvorlige kærlighedshistorie.” – Weekendavisen

LÆS MERE!

 

NYHED

Neel Mukherjee:

De andres liv

I De andres liv møder vi familien Ghosh. På traditionel vis bor de tre generationer i samme hus, den aldrende patriark der har svært ved at slippe tøjlerne i familievirksomheden, de tre sønner som med vekslende interesse og dygtighed skal redde den gennem svære tider og arbejderuroligheder, og alle kvinderne som styrer det daglige liv og tjenestefolkene. Uden at familien har bemærket det er Supratik, et af børnebørnene, blevet involveret i ekstremistisk politisk aktivisme.

“Mesterværk" ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ –Jyllands-Posten

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – Kristeligt Dagblad

“en beretning om en slægt i frit fald." – Weekendavisen

LÆS MERE!

 

NYHEDMaria Parr Målmanden forside copy

Maria Parr:

Målmanden og havet

En ny fodboldtræner formørker den tolvårige Lena Lids målmandsliv. I nabohuset spekulerer Theo på hvordan han skal gøre indtryk på den nye pige i klassen. Og på havet jagter farfar de store fisk, uden at bekymre sig om at han er ved at blive gammel. Dette år må Lena, Theo og farfar kæmpe hårdt, både med sig selv og naturkræfterne. For hvad skal man gøre når alt er modvind og ingen forstår sig på det man virkelig kan? Man skal i hvert fald ikke give op. Som Lena Lid siger i pressede situationer: Nu må I saftsuseme vågne lidt op derude!

❤️❤️❤️❤️❤️ – Politiken

LÆS MERE!

 

NYHED
Agualusa ALMEN TEORI forside 100 AKA copy

José Eduardo Agualusa: 

Almen teori om glemsel

Den aften Angola får sin uafhængighed murer Ludo sig inde i sin lejlighed og bliver der i de næste otteogtyve år. Hun dyrker grøntsager og fanger duer, brænder sine møbler og bøger for at overleve, og tilbringer tiden med at skrive sin historie på væggene i lejligheden. Lige så stille siver verden udenfor ind i Ludos liv gennem brudstykker fra radioen, naboernes stemmer, glimt af en mand som flygter fra sine forfølgere og en besked fastgjort til en dues ben. Beskeden handler om et stævnemøde med en smuk kvinde.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – Jyllands-Posten

“den er ikke bare læseværdig – den er et must-read." – Louise Andersen, Skriv for livet

LÆS MERE!

NYHED

Andreas Maier:

Stedet

Fortælleren sidder i sin afdøde onkel J.s værelse og skriver på et værk som er planlagt til at fylde 11 bind og vil komme rundt om hele hjemstavnen og hans eget liv. Stedet er fjerde bind i serien. Vi befinder os i starten af 1980’erne i Wetterau. Andreas er sytten år, han sidder nøgen på sit skrivebord og venter på solopgangen, han læser Thomas Mann, Rilke og Dostojevskij mens han drikker vin og tænker på Katja og den første nat han tilbragte sammen med hende.

Udkommer 12. oktober.

LÆS MERE!

 

PATRICK MODIANO

 

 

 

 

 

 

 

NOBELPRISMODTAGER SKRIVER BLÆNDENDE OM ERINDRINGER TÆRET AF GLEMSEL
“Så du ikke farer vild i kvarteret er med alle sine gåder og tråde tilbage i tiden en erindringsroman formet som en postmoderne krimi og i det hele taget très, très modianosk. Heldigvis. Det er en rigtig god bog. Som ikke slutter på sidste side. Eller når læseren lukker bogen."

– Jeppe Krogsgaard Christensen, Berlingske 5 stjerner

MESTERLIGT FORTALT
“Den mesterligt fortalte roman om at være detektiv i sit eget liv undersøger, hvordan fortidens skygger kommer til syne gennem erindringen. Selve krimigåden forbliver uforløst."
– Anny Skov Madsen, Litteratursiden

 

POLITIKEN: INTERVIEW MED JUDITH HERMANN

Judith Hermann

Judith Hermann

"Jeg var 19, da Muren faldt. Jeg gjorde intet for det og heller intet imod det. Muren faldt bare"
Judith Hermann forsvarer de ’passive helte’ i sine fortællinger. "Jeg er selv ængstelig og passiv", forklarer den tyske forfatter, der – modvilligt – er blevet en af sin generations vigtigste stemmer.
Forfatteren foreslår, at vi mødes på en iscafé på et af de lange sporvognsstræk, der fører fra Prenzlauer Allee frem til den nordøstlige Berlin-forstad Weissensee. Efterårssolen varmer så svagt, at vi har fletstolene ude på fortovet ganske for os selv.

LÆS MERE!

UDEN FOR TIDEN

 

 

Den lokale avis Paperboy har besøgt forlaget og skriver: "BATZER & CO er, udover at være det eneste forlag i Roskilde, også sit helt eget på nationalt plan. Det idealistiske, litterære foretagende insisterer på at udgive litteratur af højeste kvalitet – uanset om der er penge i det. Det er lidt som at gå på casino – eller måske snarere som at spille på heste. For i sidstnævnte scenarie er der i det mindste en vis sandsynlighed for, at spillerens viden og kundskaber over tid vil give pote, og hesten vil løbe den store gevinst hjem. I Arild Batzers verden i de bogforede lokaler på førstesalen i Ringstedgade 28, oven på det antikvariat, der engang var Roskilde Bogcafé, fungerer de løbende litterære satsninger på samme måde."

LÆS MERE! 

 

Jon Fosse

 

 

 

 

 

 

 

MINE BØGER ER MINE BØNNER. Interview med Jon Fosse i Kristeligt Dagblad december 2015.
"Statuen af Ludvig Holberg står stadig på Fisketorvet her i byen og skuer ud mod havnen og verden. Men i dag er det Jon Fosse, folk kigger efter i Bergen. For Jon Fosse er i mellemtiden blevet en af nutidens største norske dramatikere og forfattere. Hans værker er i nobelprisklassen og oversat til 40 sprog, og han giver efterhånden kun sjældent interview." LÆS MERE!

NORDISK RÅDS LITTERATURPRIS

jon-fosse-artikelHAN KAN OGSÅ
LÆSES OM 500 ÅR

Den forunderligt fortalte beretning om, hvordan man bør opføre sig over for sin næste, er skrevet, så den vil kunne læses af mennesker til alle tider. Hvornår har man sidst, og jublende, kunnet sige det om vinderen af Nordisk Råds Litteraturpris? LÆS MERE!

 

ESPEDAL OG KNAUSGÅRD PÅ LOUISIANA

Michael Ondaatje modtog i sommer Man Booker 50-års jubilæumspris, The Golden Man Booker Prize, for 'Den engelske patient' (1992) som blev filmatiseret i 1996. https://t.co/dozeWB0qgY #Ondaatje #Denengelskepatient #canadisklitteratur #bogchat #Kattensbord @BATZERCO

Auður Ava Ólafsdóttir på Nordisk Litteraturfestival: Det vi finder i bøgerne er noget vi mangler i vores eget liv.

Standard 2/2000

At udgive bøger med hjertet

 
Politiken 

Litterær énmandshær ignorerer finanskrisen

Arild. Kenn Thomsen, DagbladetDet lille forlag Batzer & Co har blikket rettet mod både brede og smalle bøger.

LÆS MERE!

Weekendavisen, 5. januar 2009

Forlæggeren og hans guldæg