Jan Jakob Tønseth

Jan Jakob Tønseth (f. 1947) har siden debuten i 1971 skabt sig et ry som en kræsen poet, essayist og gendigter af bl.a. Rimbaud, Mallarmé og Apollinaire.
Det store gennembrud kom med hans romandebut fra 1992, Hilmar Iversens ensomhed, der fik en begejstret modtagelse af anmelderne som proklamerede at ”en ny stor romanforfatter var født”. Siden hen har Tønseth skrevet yderligere to kritikerroste bind om antihelten Hilmar Iversen, Et venskab (1997) og Resignation og portvin (2002), og til sammen udgør de en trilogi som utvivlsomt vil blive stående som et hovedværk i nyere norsk litteratur. Med Hilmar Iversen som vidne fortælles kommunismens historie fra 1930’erne frem til 1950’erne.

Jan Jakob Tønseth

Litteraturpriser

1990: Det Norske Akademis Pris 
1997: P2-lytternes romanpris
2002: Cappelenprisen
2007: Doblougprisen

Artikler / Interviews

Forfatterside – Aftenposten, Oslo

Arbejderen: Fantastisk triologi
“Tønseth skriver lige så underholdende som Haséks og Scherfig. Varmt, morsomt, bevægende og solidarisk … hylende morsom … Fantastisk trilogi.” LÆS MERE!

Fyens Stiftstidende: Stor romankunst (anmeldelse af Resignation og portvin)
Så nu er Hilmar Iversen kommet hjem, og en strålende romanserie om en skeptisk, men medlevende ældre samtidig på den politiske venstrefløj er forbi. Det er engageret, men stilfærdig kunst – egentlig en livstragedie, men i det stille toneleje, stor romankunst i små bind. LÆS MERE!

Dagbladet: Utsøkt prosa fra poeten Tønseth (anmeldelse af Resignation og portvin)
Hilmar Iversen er skrevet inn i litteraturhistorien med et stort utropstegn. Vel, med et litt forsiktig utropstegn. LÆS MERE! 

Bøger af Jan Jakob Tønseth

Ringstedgade 28, 4000 Roskilde

+45 2811 6274

Tirsdag & fredag 12-17

0
Kurven er tom