Mikhail Sjisjkin

Mikhail Sjisjkin, født i Moskva i 1961, har skrevet flere store romaner. Fik i 2000 den russiske Booker-pris for Vzjatie Izmaila (Erobringen af Izmail). For Venerin volos (da. Venushår) modtog han flere priser, National Bestseller i 2005 og den store russiske litteraturpris i 2006. Fik i 2011 den store russiske litteraturpris for sin seneste roman Pismovnik (Brevbogen), der er solgt til mere end tyve sprog.

Mikhail Sjisjkin

Litteraturpriser

2000: Russian Booker Prize
2006: Big Book Award
2006: National Best-Seller 
2011: Big Book Award
2011: International Literature Award

Artikler / Interviews

INFORMATION: OVERDÅDIG GENERØS OG DYBSINDIG (anmeldelse af Brevbogen)
Brevbogen er en overdådigt generøs og dybsindig roman, der er lykkeligt fyldt til randen med ord … Mikhail Sjisjkin skriver om krig og fred ligesom den Tolstoj, han er blevet sammenlignet med … Men ind i den realistiske ramme snor og breder sig kosmologiske overvejelser, begreber som lykke, tilfældighed og eksistens endevendes, mens tid, rum og sted ophæves på elegante og subtile måder … Alt sammen iblandet myter og eventyrallusioner … Samtidig er Brevbogen fyldt med sansninger, som rammer præcist og sætter sig fast. En flyvers skygge dykker pludselig, når den passerer et hul i skyerne, og øjnene løber i vand i frosten, så stjernerne ser lodne ud. LÆS MERE!

INFORMATION: FORFATTEREN, DER VENTER PÅ AT KLOKKEN SLÅR
INTERVIEW: Mikhail Sjisjkin nægter at repræsentere det officielle Rusland, men er fortrøstningsfuld, når det kommer til fremtiden for sit hjemland. Det korrupte regime tilhører allerede fortiden, mener Sjisjkin, for hvem kunsten er den egentlige, sande tid. Information har mødt den internationalt anerkendte forfatter til festivalen Verdenslitteratur på Møn. LÆS MERE!

LITTERATURSIDEN ANBEFALER ‘VENUSHÅR’
Venushår er en overdådig kolos af en roman. Udfordrende og krævende, men også medrivende og generøs i sin kunstneriske rigdom. (-) Værket er i høj grad båret af sin livfuldhed, sin vitalitet, sin præcision i detaljen, og det er min påstand, at uanset hvor, man som læser vil dykke ned i værket, vil man blive grebet og sultent forfølge den handlingssammenhæng, man er blevet draget ind i. Værket samler sig mod slutningen mere og mere som en stigende, berusende fuga i ord, så at sige. Titlens ‘Venushår’ er en bregne, et kærlighedssymbol, hvis sporer ligger overalt, parate til at bryde igennem, hvor og når mulighed gives, og kærligheden og kærlighedens kraft og fortællingen og fortællingens kraft er romanens indhold, budskab og styrke. LÆS MERE!

NRK: 500 SIDER REIN LESEFRYD (anmeldelse af Venushår)
Mikhail Sjisjkin er ein av dei store namna i den nye russiske litteraturen. Romanen ”Venushår” er 500 sider rein lesefryd. LÆS MERE!

THE GUARDIAN: MIKHAIL SHISHKIN REFUSES TO REPRESENT ‘CRIMINAL’ RUSSIAN REGIME
Author pulls out of US Book Expo showcase in light of ‘pyramid of thieves’ returning his country ‘to the Middle Ages’. LÆS MERE!

THE GUARDIAN: A LITERARY MASTERPEICE (anmeldelse af Venushår)
A series of letters between a man at war and a woman on the Russian homefront provide the narrative for a literary masterpiece that interweaves the fantastical with the all too real. LÆS MERE!

Bøger af Mikhail Sjisjkin

Ringstedgade 28, 4000 Roskilde

+45 2811 6274

Tirsdag & fredag 12-17

Katalog 2023

0
Kurven er tom