Johan Harstad

Johan Harstad, f. 1979 i Stavanger, er en af de nye store talenter i norsk litteratur. Han debuterede i 2001 med tekstsamlingen Herfra blir du bare eldre og året efter kom novellesamlingen Ambulanse, en samling historier som ifølge Aftenposten ”slår gnister” og fik Fædrelandsavisens anmelder til at udbryde: ”En digter er født!”

I foråret 2005 debuterede han som romanforfatter med Buzz Aldrin, hvor blev du af?, som en anmelder kaldte “en månefærd af en roman … en indtrængende og underholdende fortælling – der først og fremmest handler om at overvinde tilværelsens iboende ensomhed”. En moppedreng af en roman som har sit navn fra astronauten Buzz Aldrin der i 1969 landede på månen sammen med Neil Armstrong.

Johan Harstad<br />

Litteraturpriser

2002:  Årets litteraturtalent, Dagbladet
2007: Ungdommens kritikerpris
2008: Brageprisen
2010: Wesselprisen
2013: Osloprisen

Artikler / Interviews

UNIVERSITETSAVISA: Alarmerende god (anmeldelse af Ambulanse)
“Johan Harstad har fått strålende kritikker for sin nye novellesamling “Ambulanse”. Dermed overlevde han den vanskelige andreboka.” LÆS MERE!

STAVANGER AFTENBLAD: Mesterlig «Buzz Aldrin» (anmeldelse af tv-serien)
“Jeg så Lars von Triers «Riget» på kino, over fem timer, og etterpå ønsket jeg meg desperat fem timer til. Jeg så en sesong av «The Wire» i ett strekk. Bare søvnbehovet hindret meg i å se en til. Etter fire episoder og fire timer med tv-serien «Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet», basert på Johan Harstads roman som jeg har lest og derfor vet hvordan utvikler seg, ville jeg bare ha timevis med mer, mer!” LÆS MERE!

Bøger af Johan Harstad

Ringstedgade 28, 4000 Roskilde

+45 2811 6274

Tirsdag & fredag 12-17

Katalog 2023

0
Kurven er tom