Gudmundur Andri Thorsson

Gudmundur Andri Thorsson (f. 1957) har siden sin debut i 1988 med romanen Mín káta angist (Min muntre angst) etableret sig som en af de mest populære forfattere i Island. I alt er det blevet til fem romaner som har det til fælles at de samler portrætter af folk fra nutidens og fortidens Island. Gudmundur Andri Thorsson er også godt kendt i sit hjemland som essayist og klummeskriver.

Gudmundur Andri Thorsson

Litteraturpriser

2013: Nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris

Artikler / Interviews

LITTERATURSIDEN: STEMNINGSFULDE SKÆBNEFORTÆLLINGER
“Det lykkes med få ord at lave nuancerede personportrætter, der er stemningsfulde og gribende. De forskellige tilværelser skildres både poetisk og som realistisk hverdag, mens naturen og musikken bruges til at fremhæve stemninger. Der er store følelser på spil, men den komprimerede fortællestil med en melankolsk og lun ironisk tone får det hele til at balancere på smukkeste vis.
Det er den første bog af Gudmundur Andri Thorsson på dansk, og den var nomineret til Nordisk Råds litteraturpris 2013. Bogen minder i sin opbygning om Sommerlys og så kommer natten af Jón Kalman Stefánsson, der også er skæbnefortællinger fra en mindre by i Island. Jeg kan kun anbefale dem begge.” LÆS MERE!

Bøger af Gudmundur Andri Thorsson

Ringstedgade 28, 4000 Roskilde

+45 2811 6274

Tirsdag & fredag 12-17

Katalog 2023

0
Kurven er tom