Elizabeth Strout

Elizabeth Strout blev født i 1956 i Portland, Maine. Debuterede i 1998 med romanen Amy and Isabelle, som det havde taget otte år at skrive. I 2004 udgav hun Abide With Me, og tre år senere Olive Kitteridge.

Elizabeth Strout<br />

Litteraturpriser

2009: Pulitzerprisen

Artikler / Interviews

Litteratursiden.dk anbefaler: “Olive Kitteridge” af Elizabeth Strout
Elizabeth Strout fik Pulizerprisen I 2009 og det er så velfortjent. I et helt enkelt og smukt sprog formår hun at lægge spor. En vidunderlig amerikansk roman, så ægte, intens og stærk. Kan varmt anbefales. Læs mere!

The New York Times Book Review: The locals
“[Abide with Me og Amy and Isabelle] var god; men denne er endnu bedre. Glæden ved at læse Olive Kitteridge stammer fra en intens identifikation med komplicerede og ikke altid beundringsværdige karakterer. Der er ikke noget som er billigt eller sentimentalt her.” Læs mere!

Jyllands-Posten: STOR LITTERATUR ★★★★★
Et underspillet hverdagsdrama ophøjes til stor litteratur i ”Olive Kitteridge”. (-) Hvad der i særdeleshed gør ”Olive Kitteridge” til en så fremragende læseoplevelse, er sproget, der ydes fuld retfærdighed af Agnete Dorph Stjernfelts pletfri oversættelse. Læs mere!

Information: INTELLIGENT PORTRÆT
Oliver Kitteridge er et besnærende, intelligent og litterært portræt af jævne menneskers smådesperate liv og smertefulde længsler. Fint og følsomt oversat af Agnete Dorph Stjernfelt. Læs mere!

Berlingske Tidende: DU STORE MOR ★★★★★
Elisabeth Strout er en god fortæller i den tradition for hverdagsrealisme, vi kender fra Henry James. Romanen kunne på nogle måder også minde om Edgar Lee Masters pragtværk »Spoon River Antologien« fra 1915, hvor en kirkegårds stemmer fortæller. Hos Strout er personerne blot i live, men på samme måde som hos Masters kommer vi vidt omkring og ind i de sårede følelser, de tabte håb, svigt, utroskab og kærlighedsforhold. Læs mere!

The New York Times Topic – Elizabeth Strout
Læs artikler om og anmeldelser af Elizabeth Strout i The New York Times.

Bøger af Elizabeth Strout

Ringstedgade 28, 4000 Roskilde

+45 2811 6274

batzer@batzer.dk

Tirsdag & fredag 12-17

Katalog 2023

0
Kurven er tom