Elisabeth Rynell

Elisabeth Rynell, f. 1954, debuterede 21 år gammel med digtsamlingen Lysvit og har siden udgivet flere digtsamlinger, en essaysamling, en fortælling og fire romaner. Hohaj, der udkom i 1997, blev hendes store gennembrud, både hos kritikerne og læserne.

I 2004 blev Elisabeth Rynell tildelt Svensk Biblioteksförenings Aniarapris for “en digtning med kærligheden og naturen som centrale temaer og et sprog som har modet til at undersøge skæbnens smertepunkter hvor noget nyt trods alt kan tage sin begyndelse”.

Elisabeth Rynell<br />

Litteraturpriser

1997: Aftonbladets litteraturpris
1998: Sveriges Radios Romanpris
2004: Svensk Biblioteksförenings Aniarapris
2007: Doblougska priset

Artikler / Interviews

Litteratursiden.dk anbefaler: “Til Mervas” af Elisabeth Rynell
Kraftfuld og medrivende fortælling om skam fra det svenske Norrland, hvor et ganske lille brev griber afgørende ind i en midaldrende kvindes ensomme og isolerede tilværelse … Elisabeth Rynell har et utroligt rigt og medrivende sprog, der er meget fjernt fra den lidt nøgterne, ordøkonomiske stil, der ellers har præget den nordiske litteratur de seneste år. Det har givet mig rigtig mange fine læseoplevelser, men så er det også dejligt med en forfatter, der endelig tør bruge store ord og ikke er bange for at male heftige følelser op i stærke og kraftfulde farver. Læs mere!

Bøger af Elisabeth Rynell

Ringstedgade 28, 4000 Roskilde

+45 2811 6274

batzer@batzer.dk

Tirsdag & fredag 12-17

Katalog 2023

0
Kurven er tom