Sigmund Jensen

Sigmund Jensen, f. 1968, debuterede i 1995 med novellesamlingen Antikvarens datter og blev allerede dengang betragtet som et talent ud over det almindelige. Hvide dværge. Sorte huller er hans forbløffende romandebut, som ifølge en anmelder tyder på at vi her står over for en forfatter som fra nu af vil høre til “det ypperste inden for samtidslitteraturen”.

 

Sigmund Jensen

Litteraturpriser

1995: Aschehougs debutantstipendium
2004: Mads Wiel Nygaards legat
2009: Bokhandelens forfatterstipendium

Artikler / Interviews
LITTERATURSIDEN ANBEFALER ‘HVIDE DVÆRGE. SORTE HULLER’
Norges svar på Peter Høeg er Sigmund Jensen blevet kaldt. Sammenligningen er ikke helt ved siden af. I hans romandebut “Hvide dværge, sorte huller” bliver man præsenteret for alt lige fra filosofi og psykologi, over naturvidenskab til litterær name dropping. Encyklopædisk viden i fiktionens indpakning – ligesom hos vores egen Peter. (-) Er du een af dem, der kan lide en filosofisk roman om liv og død, der stiller krav til læseren, så bliv hængende – den er velskrevet! LÆS MERE!

DAG OG TID: ANMELDELSE AF ‘HVIDE DVÆRGE. SORTE HULLER’
Jeg må indrømme at det er længe siden jeg har læst en norsk roman med så højt et ambitionsniveau og som samtidig er fuldført med en sådan litterær kraft og spændstighed. LÆS MERE!

Bøger af Sigmund Jensen

Ringstedgade 28, 4000 Roskilde

+45 2811 6274

Tirsdag & fredag 12-17

0
Kurven er tom