Ole Robert Sunde

“Han er helt unik i norsk litteratur,” sådan lød overskriften til Dagbladets anmeldelse af Ole Robert Sundes bog Selvomsorg (2010). Og det er et udsagn som de fleste der har læst en eller flere af Sundes bøger vil være enige i.
Sunde debuterede i 1982 med digtsamlingen Hakk i hæl, og har siden bog nummer to, Fra dette punktet trekker jeg en omkrets (1983), udviklet et forfatterskab som gennem forskellige genrer: digte, essays, prosatekster og romaner, danner en mærkværdig, mangfoldig helhed.

Sundes prosa er formmæssigt udfordrende, præget af lange, slyngende sætninger med talrige indskud, afbrudte dialoger, omhyggelige detaljesansninger og overraskende associationsspring, men det er samtidig denne skrivemåde som gør tænkningen i Sundes bøger så anderledes og forfriskende. Op gennem årene er Sunde blevet solidt etableret som en af de betydeligste og mest originale stemmer i norsk samtidslitteratur.

Ole Robert Sunde er født i Kristiansand i 1952 og bor i dag i Oslo. Han har fået Aschehougprisen og Gyldendalprisen for sit forfatterskab. For romanen Krigen var min families historie (2012) blev han nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris.

Ole Robert Sunde

Litteraturpriser

2001: Aschehougprisen
2007: Gyldendalprisen
2012: Nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris
2015: Doblouprisen
2018: P2-lytternes romanpris

Artikler / Interviews

SKREV BOK OM KONA: – ISTEDENFOR Å DRIKKE MEG IHJEL, SKREV JEG
Interview, Dagbladet: “Forfatter Ole Robert Sunde snakker fortsatt med kona si. Det er et år siden hun døde.” LÆS MERE!

Ole Robert Sunde kaldes Norges smalleste forfatter, men mener selv han har lavet det samme som Karl Ove Knausgård i snart tredive år. Nu fylder han 60 år og afslutter sit selvbiografiske projekt. Gert Nygårdshaug inviterer til litterær salon i sit nye drømmebibliotek  SE MERE!

GENKENDELSENS AR
Atlas Magasin om Ole Robert Sunde: “Den norske forfatter Ole Robert Sunde skriver aldeles suveræn og hypnotisk kortprosa, senest i samlingen ’Tenk fort’, hvor Anden Verdenskrig og galgenhumor, grusomhed og leksikalsk viden, hverdagslivets magi og grænsen for vores forståelse af selv de simpleste ting glider sammen i fremragende tekster.” LÆS MERE!

Bøger af Ole Robert Sunde

Ringstedgade 28, 4000 Roskilde

+45 2811 6274

Tirsdag & fredag 12-17

0
Kurven er tom