Kristian Lundberg

Kristian Lundberg (1966-2022), svensk forfatter, litteraturkritiker og løsarbejder, debuterede i 1991 og har siden udgivet mere end tyve bøger som spænder over så forskellige genrer som lyrik og kriminalromaner. Lundberg har modtaget en lang række priser for sine bøger. Yarden har været opført som teaterstykke og er ved at blive filmatiseret.

 

Kristian Lundberg

Litteraturpriser

1998: Aftonbladets litteraturpris
2011: Pär Lagerkvistprisen
2011: Sydsvenska Dagbladets kulturpris
2012: Sveriges Radios Romanpris 

Artikler / Interviews

SYDSVENSKAN: KRISTIAN LUNDBERG BERÄTTAR OM BOKSKANDALEN
Interview: Det finns något självdestruktivt i det här eller? Du bryter, du lämnar, du går vidare.
– Jag ville inte formulera det själv. Men så är det. Jag är en trög och rörlig människa på samma gång. LÆS MERE!

SVENSKA DAGBLADET: KÄR OCH GALEN I MALMÖ
Interview: Efter ett helvetesår återuppstod Kristian Lundberg som författare. Vi for till Malmö för att möta mannen som skrivit två succéböcker på raken – och nu gifter sig. – Mitt livs kärlek kom tillbaka. Jag har aldrig varit starkare, men inte heller skörare. Som en viol. LÆS MERE!

BERLINGSKE: NÅR ET MENNESKE FALDER ★★★★★ (anmeldelse af Yarden)
På omslaget står der, at det er en »Fortælling«. Det ligner nu mest en selvbiografi med brug af romangreb. Stor litteratur er det under alle omstændigheder; denne skrift der fortæller om det private, det individuelt oplevede, men samtidig ligner en kritik af det system, vi alle er med til at opretholde, og hvis slagsider de fleste af os vender blikket væk fra. LÆS MERE!

POLITIKEN: SVENSK FORFATTER BEVISER AT ARBEJDERLITTERATUREN STADIG LEVER
Læs svenske Kristian Lundbergs seneste bøger. Hans speciale er klassefølelsen. Den internaliserede afmagtsfølelse, som udspringer af det grundlæggende, selvoplevede nederlag, som en opvækst i fattigdom udstyrede ham med. Klassetilhørsforholdet satte sig på hans fremtid. LÆS MERE!

Bøger af Kristian Lundberg

Ringstedgade 28, 4000 Roskilde

+45 2811 6274

Tirsdag & fredag 12-17

Katalog 2023

0
Kurven er tom