Kevin Vennemann

Kevin Vennemann, f. 1977, debuterede i 2002 med en samling fortællinger. Nær Jedenew er hans første roman og har vakt stor opmærksomhed. ”Vi trækker ikke vejret.” Sådan åbner romanen, der er fortalt af et par tvillingepiger og udspiller sig i løbet af fire dage, det meste af tiden i et lille legehus bygget i skjul oppe i et træ.

Kevin Vennemann
Artikler / Interviews

FYENS STIFTSTIDENDE: UAFRYSTELIGE UDRYDDELSER ★★★★★ (anmeldelse af Nær Jedenew)
Den unge (f. 1977) tyske forfatter Kevin Vennemanns debutroman, “Nær Jedenew”, er en rystende og uafrystelig roman om en flok polske bønders overfald og mord på deres jødiske naboer i en lille landsby, kaldet Jedenew … Romanen er et stilistisk mesterværk, hvor pigernes fortællinger gentages med små og evige variationer, som var romanen et stykke klavermusik spillet af Glenn Gould. Det er smukt, det er velskrevet, det er velspillet, og det er – naturligvis – helt igennem grusomt. LÆS MERE!

BIBLIOTEKET ANBEFALER NÆR JEDENEW
Kevin Vennemann har skrevet en bog uden mage. Man hypnotiseres af hans rytmik og gentagelser, der næsten som et stykke klassisk musik suger én ind i sin helt egen særegne, cykliske rytme, hvor de samme temaer gentages. Man farer vild på hver eneste side og kan hverken finde hoved og hale, men netop deri ligger værkets styrke. For den forvirring, man føler som læser, åbner på mesterlig vis én op for at føle pigernes uoverskuelige rædsel for at blive fundet, mens både familiens og egnens historie(r) oprulles med en overdøvende skønhed. LÆS MERE!

KRISTELIGT DAGBLAD: FORFÆRDELIG SMUK (anmeldelse af Nær Jedenew)
Den tyske forfatter Kevin Vennemann har skrevet en forfærdelig smuk bog om det hæsligste i tilværelsen … Den første sætning i bogen lyder: “Vi trækker ikke vejret”. Med disse skæbnesvangre ord kastes læseren ind i et drama på liv og død, skildret så intenst og så bevægende, at man læser alle de følgende sider med tilbageholdt vejrtrækning. Først efter bogens sidste ord, “Jeg trækker ikke vejret”, kan man igen trække vejret nogenlunde roligt og begynde at tænke over, hvad det i grunden er, man har læst og været vidne til de foregående timer af ens liv. Bogen kan altså læses i et hug som en lang novelle, en kort roman – eller som en musikalsk komposition. Den er skrevet af den unge tyske forfatter Kevin Vennemann, og i Tyskland har den lille bog allerede vakt stor opsigt. Takket være Karsten Sand Iversens smidige oversættelse og forlaget Batzer & Co’s eksistens kan bogen forhåbentlig også få nogle danske læsere. LÆS MERE!

POLITIKEN: ÅNDELØS BETAGELSE OG SPÆNDING ♥♥♥♥♥♥ (anmeldelse af Nær Jedenew)
Man trækker ikke vejret under læsningen, men er åndeløs af betagelse og spænding … Af og til undrer man sig over, hvor de store forlag har deres øjne. Men på den anden side er det godt, at deres stordrift levner guldkorn til de små. Som nu Batzer og Co, som med Karsten Sand Iversens imponerende oversættelse af ‘Nær Jedenew’ beriger den danske litteratur … ‘Nær Jedenew’ er et litterært musikstykke, som man bæres med af som af en strøm – ud i den store afgrund mellem indholdets gru og formens skønhed … At læseren ikke trækker vejret, skyldes, at hun holdes oppe af de lange strømmende sætninger og er åndeløs af spænding og betagelse. LÆS MERE!

DIE ZEIT: DIE SCHÖNSTE TRAURIGE GESCHICHTE (anmeldelse af Nær Jedenew)
Kevin Vennemann erzählt von der deutschen Schuld und schreibt den ersten Kriegsroman einer neuen Generation. LÆS MERE!

DEUTSCHLANDRADIO: ZERFALLEN ALLER SICHERHEITEN (anmeldelse af Nær Jedenew)
Kevin Vennemann gelingt es in “Jedenew” das Zerfallen aller Sicherheiten darzustellen, in der Zeit und Raum, Frieden und Krieg sowie Leben und Tod auf raffinierte Weise ineinander geblendet werden. LÆS MERE!

Bøger af Kevin Vennemann

Ringstedgade 28, 4000 Roskilde

+45 2811 6274

Tirsdag & fredag 12-17

Katalog 2023

0
Kurven er tom