JAGTEN PÅ DEN NÆSTE PER P.

af | dec 22, 2023

Lars Ahn Pedersen
JAGTEN PÅ DEN NÆSTE PER P.
Batzer & Co. håber, at islandsk forfatter bliver forlagets næste store sællert.

ROSKILDE: Han betegner det selv som »storvildtsjagten« – enhver forlæggers søgen efter den næste, store forfatter.
Arild Batzer er godt klar over, at forlaget Batzer & Co. har brug for mere end en Per Petterson, og han er næsten sikker på, at han allerede har fundet ham i den islandske forfatter Jón Kalman Stefánsson.
– Jeg tror, jeg har fundet den næste, store litterære stjerne. Han er en stille eksistens som Per Petterson, der ikke fører sig frem i rampelyset, men han er langsomt ved at blive et stort navn i Island, siger Arild Batzer, der beskriver bøgerne som » magisk realisme på islandsk. « Jón Kalman Stefánsson har været nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris tre gange -dog uden at vinde -og har modtaget Islands største litteraturpris.
Batzer & Co. har i år udgivet romanen » Sommerlys, og så kommer natten « fra 2007, og noget tyder på, at læserne deler Arild Batzers smag.
– Jeg har allerede solgt 1300 eksemplarer, og det har jeg aldrig prøvet før, når jeg har udgivet en forfatter for første gang på dansk, siger han.
Tiltroen til Jón Kalman Stefánsson er så stor fra Arild Batzers side, at han til næste år udgiver første bind af den trilogi, som den islandske forfatter er i gang med at skrive.
ahn.

Billedtekst: Arild Batzer håber, at han har fundet den nye Per Petterson i den islandske forfatter Jón Kalman Stefánsson.
Den norske forfatter Per Petterson er en af hovedårsagerne til, at Batzer & Co.’ s succes. Men det tog også syv år og flere udgivelser, før gennembruddet
kom.

Ringstedgade 28, 4000 Roskilde

+45 2811 6274

batzer@batzer.dk

Tirsdag & fredag 12-17

Katalog 2023

0
Kurven er tom