Ingvild H. Rishøi

Ingvild H. Rishøi (f. 1978) debuterede i 2007 med novellesamlingen La stå, som blev hovedbog i Bogklubben Nye Bøker og fik strålende modtagelse. Hendes næste bog Historien om Fru Berg blev belønnet med P.O. Enquists Pris og Sultprisen.

Begrundelsen for at få Enquist-prisen: “Ingvild H. Rishøis noveller beriger genren. Gennem hendes store indsigt i den menneskelige natur og fine balancegang mellem empati og sensitivitet stiller hun skarpt på sine personer. Resultatet er både hjerteskærende og melankolsk – men rummer også sin egen form for absurditet, et glimt i øjet. En virkelig original og markant forfatter.”

For Vinternoveller fik hun både Brageprisen og Kritikerprisen.

Ingvild H. Rishøi

Litteraturpriser

2012: Sultprisen 
2013: P.O. Enquists Pris
2014: Brageprisen i åpen klasse
2014: Kritikerprisen 
2014: Bokbloggerprisen

Artikler / Interviews

NRK: VINTEREVENTYR FOR VOKSNE (anmeldelse af Vinternoveller)
Anmeldelse: Per Pettersons sentimentale realisme møter HC Andersens eventyrfortellinger i Ingvild H. Rishøis vinternoveller. LÆS MERE!

VAGANT: LIVET UTEN BRUKSANVISNING
Litterært essay: Ingvild H. Rishøi beveger leseren ut av likevekt. LÆS MERE!

VINDER AF KRITIKERPRISEN FOR BEDSTE VOKSENBOG 2014 
Begrundelse: Kritikerprisen for beste voksenbok 2014 går til Ingvild Hedemann Rishøi, for hennes novellesamling Vinternoveller-Med Vinternoveller er det nesten så vi kan si at den rishøiske novellen har blitt sin egen sjanger. Rishøi prises ofte for sitt sosiale blikk, for sin litteraturs medmenneskelighet, men det er viktig å huske at hun også er en ypperlig stilist. LÆS MERE!

Ringstedgade 28, 4000 Roskilde

+45 2811 6274

batzer@batzer.dk

Tirsdag & fredag 12-17

Katalog 2023

0
Kurven er tom