Helga Flatland

Helga Flatland, f. 1984, er norsk forfatter med en bachelorgrad i Nordisk sprog og litteratur fra Oslo Universitet samt en 3-årig uddannelse på tekstforfatterlinjen på Westerdals School of Communication også i Oslo. Flatland har udgivet fire romaner. Bliv hvis du kan, rejs hvis du må er hendes debut og første bind i en trilogi.  Bogen blev belønnet med Tarjei Vesaas’ debutantpris og Ungdommens kritikerpris. Senest har hun udgivet romanen Vingebelastning (2015). Flatland fik i 2015 Amalie Skram-prisen.

Artikler/ interviews

NRK-TV: BOKPROGRAMMET - FLUGTEN FRA TRYGGHETEN
Interview med Helga Flatland om Bliv hvis du kan, rejs hvis du må i forbindelse med en undersøgelse af, hvad der gør, at unge mænd og kvinder forlader sit trygge liv til fordel for krig, kriminalitet og lejesoldatsvirksomhed. SE MERE! 

FORFATTER HELGA FLATLAND I SAMTALE MED BIBLIOTEKAR ELIZABETH STAVSETH LAHELD
Youtube-interview: Om trilogien Bliv hvis du kan, rejs hvis du må, Alle vil hjem, ingen vil tilbage og Der findes ingen helhedSE MERE!

NORSK FORFATTERFORENING: BLI KJENT MED DET NYE DNF-MEDLEMMET HELGA FLATLAND
Interview: - Det er jo relasjonene det alltid handler om, og reaksjoner på relasjoner. Jeg skriver først og fremst om mennesker, og ikke om steder, sier Flatland. LÆS MERE!