Eva-Marie Liffner

Eva-Marie Liffner bor i Göteborg og har udgivet fire romaner. På dansk er tidligere udkommet Camera, 2002 og Imago, 2004, som blev nomineret til Augustprisen 2003.

Eva-Marie Liffner

Litteraturpriser

2011: Nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris
2011: Nomineret til Augustprisen
2012: Göteborgs-Postens litteraturpris

Artikler / Interviews

Berlingske: SVENSK FORFATTER IMPONERER ★★★★
Fortællemæssigt er »Lacrimosa« et sindrigt æskesystem og desuden en tidsmaskine tilbage til et 1800-tals-Stockholm, hvor lugte og kuldslået tøj slår op mod læseren via Eva-Marie Liffners virkeligt gode sprog. Og lige så kompleks fortællingen er, lige så enkel og billeddannende er den på sætningsplan. Som når »Næsetippen stak ud, spids som på et lig.«
Det er i det hele taget imponerende, hvordan den svenske forfatter styrer sin komplekse roman, der aldrig synes ude af kontrol. Når det så er sagt, er det naturligvis en smagssag, om man tænder på det store litterære show med alle dets snoretræk, kunstige lys, kulisser og kostumer og roller. Det gør jeg kun til dels. Det ER dygtigt gjort, men indimellem også så meget opvisning, at end ikke det gode sprog kan ophæve fornemmelsen af en et lidt overlæsset, overambitiøs roman. Læs mere!

Litteratursiden.dk anbefaler: “Lacrimosa”
Lacrimosa er en ejendommelig bog. Der er en dosis fantastisk litteratur, der er citater og litterære krydshenvisninger i bunkevis, der er en historisk velfunderet intrige med tilhørende farver, kostumer og kulisser, der er en kærlighedshistorie og frem for alt: Der er et smukt, smukt sprog. Læs mere!

Kristeligt Dagblad: HVEM ER VI BAG MASKEN?
Eva-Marie Liffners roman er en fascinerende, men tågefyldt rejse ind i den labyrint, det maskespil, det mangestrengede teater, vi kalder den menneskelige identitet. Læs mere!

Bøger af Eva-Marie Liffner

Ringstedgade 28, 4000 Roskilde

+45 2811 6274

Tirsdag & fredag 12-17

Katalog 2023

0
Kurven er tom