Auður Ava Ólafsdóttir

Auður Ava Ólafsdóttir er født i 1958 i Island. Hun har boet ti år i Italien og Frankrig og har blandt andet læst i Paris. Hun er tidligere lektor ved Institut for Kunsthistorie på universitetet i Reykjavik, men er i dag forfatter på fuld tid. På islandsk udkom Upphækkuð jörð i 1998 og i 2003 udkom Rigning í nóvember.
På dansk er udkommet Svaner bliver ikke skilt (2016), Ar (2018), Stiklingen og Miss Island udkom begge i 2019 og i efteråret 2021 fulgte Dyreliv.

Helt fra begyndelsen blev Auður Ava Ólafsdóttirs bøger modtaget med begejstring af anmelderne. Hun har meget på hjerte og skriver om både de største og de mindste ting med sødme, humor og alvor. Sproget er elegant, letflydende og poetisk.

Hun har modtaget en række priser, heriblandt Nordisk Råds Litteraturpris og den franske Prix Médicis étranger.

“Ólafsdóttirs speciale er de små rejser vi foretager for at redde os selv og dem vi holder af. Hun er hjertets fornemste kartograf.” – Sjón

Auður Ava Ólafsdóttir

Litteraturpriser

2004: Tómas Guðmundsson Literary Award
2008: Menningarverðlaun Award
2010: Prix Page des Libraires
2016: Den Islandske Litteraturpris
2017: Boghandlerprisen
2018: Nordisk Råds Litteraturpris
2019: Prix Médicis étranger
2022: Den islandske boghandlerpris for bedste islandske bog

Artikler / Interviews

KRISTELIGT DAGBLAD, INTERVIEW OM DYRELIV: LYSMODEREN HJÆLPER BARNET UD AF MØRKET
”Min nye roman peger på vores grundlæggende afhængighed af naturen. Vi skal huske, at naturen sagtens kan klare sig uden mennesker, men at vi ikke kan klare os uden naturen,” siger Audur Ava Ólafsdóttir, der har fået tegnet en stor hval op på forsiden af den danske udgave af Dyreliv. ”I romanen sammenligner jeg først og fremmest mennesket med andre dyr, og vi er faktisk ikke det eneste dyr, der bruger en jordemoder. Hvaler må også have hjælp til at blive født. Halen kommer ud først, og hvalhvalpen er afhængig af en hjælper, der kan bringe den op til overfladen for at få luft. Ellers drukner den. Hjælpeløshed afhænger ikke af størrelsen, og jeg synes, en hvals fødsel er fascinerende.’’ LÆS MERE!

ICELANDIC LITERATURE CENTER: INTERVIEW WITH AUDUR A. ÓLAFSDÓTTIR
Interview: My view of the world has always been slightly skewed. Then, out of nowhere, there is this urge to create fictitious worlds with their own laws. Maybe it stems from a strong need for freedom. LÆS MERE!

INFORMATION: SVANER BLIVER IKKE SKILT: NYTTIGERE END TUSIND SELVHJÆLPSBØGER 
Anmeldelse: Det er en dejlig bog, Audur Ava Ólafsdóttir har skrevet, poetisk vittig, klog som dværgen i Marias kælder, og muligvis nyttigere end tusind selvhjælpsbøger. LÆS MERE!

Ringstedgade 28, 4000 Roskilde

+45 2811 6274

Tirsdag & fredag 12-17

Katalog 2023

0
Kurven er tom