Auður Ava Ólafsdóttir

Auður Ava Ólafsdóttir debuterede på dansk med Stiklingen i 2009. Det er en fin fortælling om at finde sig selv og en sjælden bog uden ondskab. En intelligent og følsom 22-årig islandsk mand rejser til en forsømt klosterhave i Sydeuropa. Med i sin sparsomme bagage har han tre stiklinger fra en lilla rose, som hans afdøde mor har fremavlet. For romanen har forfatteren modtaget flere priser i blandt andet Island og Frankrig, og hun er blevet nomineret til Nordisk Råds litteraturpris.

Auður Ava Ólafsdóttir er født i 1958 i Island. Hun har boet ti år i Italien og Frankrig og har blandt andet læst i Paris. Hun er lektor ved Institut for Kunsthistorie på universitetet i Reykjavik. På islandsk udkom Upphækkuð jörð i 1998, i 2003 udkom Rigning í nóvember og i 2012 Undantekningin, som har fået titlen Svaner bliver ikke skilt på dansk.

Audur_600-e1389117830367

Litteraturpriser

2004: Tómas Guðmundsson Literary Award
2008: Menningarverðlaun Award
2010: Prix Page des Libraires

Artikler/ interviews

ICELANDIC LITERATURE CENTER: INTERVIEW WITH AUDUR A. ÓLAFSDÓTTIR
Interview: My view of the world has always been slightly skewed. Then, out of nowhere, there is this urge to create fictitious worlds with their own laws. Maybe it stems from a strong need for freedom. LÆS MERE!

INFORMATION: SVANER BLIVER IKKE SKILT: NYTTIGERE END TUSIND SELVHJÆLPSBØGER 
Anmeldelse: Det er en dejlig bog, Audur Ava Ólafsdóttir har skrevet, poetisk vittig, klog som dværgen i Marias kælder, og muligvis nyttigere end tusind selvhjælpsbøger. LÆS MERE!