Auður Ava Ólafsdóttir

Auður Ava Ólafsdóttir debuterede på dansk med Stiklingen i 2009. Det er en fin fortælling om at finde sig selv og en sjælden bog uden ondskab. En intelligent og følsom 22-årig islandsk mand rejser til en forsømt klosterhave i Sydeuropa. Med i sin sparsomme bagage har han tre stiklinger fra en lilla rose, som hans afdøde mor har fremavlet. For romanen har forfatteren modtaget flere priser i blandt andet Island og Frankrig, og hun er blevet nomineret til Nordisk Råds litteraturpris.

Auður Ava Ólafsdóttir er født i 1958 i Island. Hun har boet ti år i Italien og Frankrig og har blandt andet læst i Paris. Hun er lektor ved Institut for Kunsthistorie på universitetet i Reykjavik. På islandsk udkom Upphækkuð jörð i 1998, i 2003 udkom Rigning í nóvember og i 2012 Undantekningin, som har fået titlen Svaner bliver ikke skilt på dansk.

“Ólafsdóttirs speciale er de små rejser vi foretager for at redde os selv og dem vi holder af. Hun er hjertets fornemste kartograf." – Sjón

Litteraturpriser

2004: Tómas Guðmundsson Literary Award
2008: Menningarverðlaun Award
2010: Prix Page des Libraires
2016: Den Islandske Litteraturpris
2017: Boghandlerprisen
2018: Nordisk Råds Litteraturpris
2019: Prix Médicis étranger

Artikler/ interviews

ICELANDIC LITERATURE CENTER: INTERVIEW WITH AUDUR A. ÓLAFSDÓTTIR
Interview: My view of the world has always been slightly skewed. Then, out of nowhere, there is this urge to create fictitious worlds with their own laws. Maybe it stems from a strong need for freedom. LÆS MERE!

INFORMATION: SVANER BLIVER IKKE SKILT: NYTTIGERE END TUSIND SELVHJÆLPSBØGER 
Anmeldelse: Det er en dejlig bog, Audur Ava Ólafsdóttir har skrevet, poetisk vittig, klog som dværgen i Marias kælder, og muligvis nyttigere end tusind selvhjælpsbøger. LÆS MERE!